Bästa pokerguiden i bokform

Att lära sig alla regler och strategier i poker är inte någonting man gör i en handvändning. Det kräver mycket träning och disciplin för att bli en bra pokerspelare. Oavsett om man spelar poker online eller i casinolokaler så kan det vara bra att ha kunskap om spelet. En bok kan hjälpa dig i strävan mot toppen och miljonerna. Här kommer ett tips på en serie böcker som många rekommenderar. Desssa tar upp det populära pokerspelet Texas Hold em.

Harrinton on Hold em

Böckerna är skrivna av Dan Harrinton som har vunnit många stora titlar inom poker. Det är tre olika böcker som har namnet volym 1, volym 2 och volym 3. Den första boken tar upp den inledande strategin som man ska använda tidigt i en pokerturnering. Det gäller att använda olika spelsätt i olika faser av poker. Den andra delen, volym 2 förklarar det steg som ligger närmast prispengarna. Har du kommit långt in i turneringen så måste du agera dig på ett annat sätt.

I den tredje och sista boken försöker han att testa dig hur väl du kan volym 1 och 2. Samt hur man spelar floppen på bästa sätt.

Boken är utgiven 2006 men är fortfarande aktuell idag. Många erfarna spelare rekommenderar denna bok för nybörjare.

Alternativ

Böcker passar inte som läroform för alla personer. Ett alternativ kan vara att köpa en träningsvideo. Det finns många företag som säljer videoinspelningar där de visar upp hur man spelar poker. Detta kan vara ett smidigare sätt att lära sig poker för vissa, det blir mer visuellt.