Det allsvenska guldet 2013 gick till Skåne

Igår var det klart. Malmö FF blev svenska mästare i fotboll. Malmö vann över Elfsborg med 2 – 0 och tog med sig guldet ner till Skåne. Detta blev det 17:e SM-guldet i klubbens historia. Men man räknar alla vinster i Allsvenskan så summerar man det till 22 stycken. Mellan 1985 och 1989 blev man inte svenska mästare om man vann i Allsvenskan.

Det var lite osäkert om matchen skulle bli av eftersom den var hotad av pågående stormen Simone. Ansvariga beslutade dock att köra och spela på utsatt tid. Den stora matchhjälten var Guillermo Molins som avgjorde med sina två mål mot Elfsborg. Men hela laget var peppade för vinst och alla hade segervittring vilket gjorde så att man tog hem guldet till slut.

En stund efter matchens slut fick spelarna och hela Malmö en hälsning av en legend. Det var självaste Zlatan Ibrahimovic som gjorde ett uttalande via sin egen app. Han sa att guldet är där det hör hemma. Det är också en av få titlar som jag saknar tillägger den 32 årige Zlatan. Han är en av världens största fotbollsspelare just nu och började sin karriär i just Malmö FF för att sedan under 2001 blir värvad till Ajax.

Snart tar Allsvenskan uppehåll, den 3:e november spelar den sista matchen. Seriespelet återvänder under mars-april månad.

Ett stort grattis till hela Skåne och Malmö FF. Under de kommande dagarna kommer det säkert bli en stor folkfest nere i Malmö stad.