Nyheter om Fotbolls VM – Det som tog fokus från bollen

Fotbolls VM pågår för fullt och tyvärr lyckades det svenska landslaget inte spela sig in så långt. Det har varit en tid som har fyllt tidningar och tv med fotbollsrubriker och nästan allt handlar om VM. Hur det går i matcherna, vilka spelare som är med, och inte med. Vilket lag som möter vilket, men det har också skett saker som har tagit fokus från fotbollen en stund. Speciellt två händelser.

Den ena händelsen är när Luis Suarez från Uruguay bet en annan fotbollsspelare från motståndslaget. Det var inte av någon speciell anledning, hans attack var helt oprovocerad. Vi kommer att visa ett videoklipp efter texten där ni kan se när Luis Suarez biter en spelare under fotbolls VM 2014. Det är totalt tre incidenter, alltså inte första gången som detta händer. När han gjorde den under VM fick han också ett straff, en avstängning på fyra månader. Troligen har man räknat in alla tidigare bett i domen, därför är den så lång. Här kommer klippet där ni kan se Luis Suarez ”in action”.

En annan sak som blev ganska stor, i alla fall för oss svenskar. Det var att rapparen Ken Ring rasade över att bli jämförd med Algeriets målvakt. När Algeriet spelade en match spred sig detta på sociala medier och framför allt på Twitter. Rapparen fick till slut nog och skrev ut: ”Det räcker med Algeriet grejen nu…”

Några saker som tar fokus från fotbollen, det är kul när någon annorlunda händer. Även om det är tragiskt med Luis Suarez, både han och hans offer.